KÖRTÉS-CSOKIS "KENYÉRPUDING"
sponsored links
A kenyérpuding csak nevében hasonlít a nálunk ismert pudinghoz, valójában semmi egyéb hasonlóságot nem mutat. A britek szeretnek mindennek puding nevet adni (Yorkshire puding, Christmas puding, stb) de valójában ez csak a legjobb módja annak, hogyan lehet a két-három napos kenyeret vagy kalácsot egy desszert formájában felhasználni. A körte-csoki páros mindig nyerõ, de ha éppen almából szeretnénk, válasszunk hozzá karamell öntetet. Az is nyerõ lesz!
A recept igazi õszi, gyors finomság, amelynek angol változatát megtaláljátok ezúttal az EastokEurope honlapján.
Hozzávalók egy kb 1,5 literes sütésálló edényhez:
4 személyre
8 szelet toast kenyér vagy kalács
2 tojás
400 ml tej
3 evõkanál folyékony méz (ha kenyérbõl készül kalás helyett valószínûleg több szükséges)
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy vanília paszta ...